Wat speelt er rond residentieel onderwijs?

De gesloten jeugdzorg wordt om -en afgebouwd. Op de speciale NJi-pagina Wat speelt er rond residentieel onderwijs? kun je lezen wat dit betekent voor het organiseren van onderwijs.

Het is maatschappelijk niet meer acceptabel dat jongeren in een gesloten jeugdzorgsetting verblijven. Onderzoeken wijzen uit dat jongeren daar lang niet altijd beter uitkomen. Daarom wordt de gesloten jeugdzorg om- en afgebouwd. Op een speciale pagina van NJi lees je wat dit betekent voor het organiseren van onderwijs voor deze jongeren.

Tot voor kort was onderwijs een vast onderdeel van het doorlopende en geïntegreerde dagprogramma binnen de gesloten jeugdzorg. Nu deze wordt om- en afgebouwd heeft dit directe invloed op de manier waarop de betrokken jongeren onderwijs krijgen aangeboden.

Extra geld

Zo vind je op de pagina Wat speelt er rond residentieel onderwijs? informatie over alternatieven voor onderwijsvoorzieningen en nieuwsberichtgeving rond de herbezinning op het residentieel onderwijs. Hierdoor wordt het mogelijk dat jongeren in de residentiële jeugdzorg onderwijs kunnen blijven volgen op hun eigen school. Meer info: Residentieel onderwijs wordt herzien | Nederlands Jeugdinstituut (nji.nl)