Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Met Andere Ogen is continu in ontwikkeling. Op de website verschijnen regelmatig nieuwe artikelen, inspirerende interviews en handige tools, en houden we je op de hoogte van onze activiteiten. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsupdate en ontvang elke twee weken een melding in je e-mail met het laatste nieuws.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

24 mei 2023 Nieuw

De ministeries van OCW en VWS willen dat kinderen en jongeren die veel zorg nodig hebben, gemakkelijker aan het onderwijs kunnen deelnemen. Daartoe zijn ze van plan om zorg in het speciaal onderwijs collectief te financieren. Dit juichen samenwerkingsverbanden van harte toe. Tegelijkertijd zijn er zorgen over de generieke korting op de budgetten van samenwerkingsverbanden, zeggen Jetta Spaanenburg en Marieke Dekkers, die samen naast hun bestuursfuncties in de regio’s Utrecht en Rotterdam alle samenwerkingsverbanden in Nederland vertegenwoordigen.

> Lees meer..
23 mei 2023 Nieuw

Eerder schreven we al over Dialoog #13 op 6 juni: Bouwen aan een inclusieve voedingsbodem. Steeds meer sprekers sluiten zich aan om met elkaar de dialoog aan te gaan, want een inclusieve samenleving vraagt om een cultuur waarin ieder kind mee kan doen. Nieuwe sprekers zijn: Elizabeth Venicz, antropoloog, docent/onderzoeker, journalist en Arianne Breimer, directeur IKC Oudkarspel en directeur obs de Phoenix.

> Lees meer..
22 mei 2023 Nieuw

Kom jij als bestuurder of beleidsmaker/-adviseur in jouw regio specifieke uitdagingen tegen als het gaat om de samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs, zorg en jeugdhulp? En wil je hierover in een kleine setting van gedachtenwisselen met collega beleidsmakers/-adviseurs en bestuurders? Meld je dan nog snel aan voor de online intervisiebijeenkomst op 8 juni om 9.00 uur.

> Lees meer..
20 mei 2023 Nieuw

Voor een goede samenwerking tussen ouders en professionals is het nodig dat zowel de doelen als de manier van samenwerken onderwerp van gesprek is. Naast het resultaat, gaat het juist ook om de relatie. Sterker nog, hoe de relatie is heeft een belangrijke invloed op het resultaat. Dit is het thema van een speciale online bijeenkomst van Met Andere Ogen op 19 juni van 18.30 - 20.00 uur.

> Lees meer..
19 mei 2023 Nieuw

Echt verdiepend samenwerken met ouders. Hoe doe je dat? Daar kan de praatplaat Écht Samenwerken bij helpen.

> Lees meer..
18 mei 2023 Nieuw

Het Steunpunt Passend Onderwijs organiseert samen met het NJi jaarlijks webinars over verschillende thema’s, gerelateerd aan jeugdhulp op school. Hierin wordt de koppeling gemaakt tussen onderzoek en praktijk. Op 30 mei 2023 staat het thema Jongerenwerk op school (vo) op de agenda.

> Lees meer..
17 mei 2023 Nieuw

De problematiek van thuiszitters is helaas nog steeds groot en urgent, zo tonen de laatste cijfers. In het land is er een groeiend aantal initiatieven die een passende context bieden aan jongeren voor wie ontwikkeling binnen het huidige onderwijs of de zorg niet of onvoldoende plaatsvindt. Ruim 30 van deze initiatieven vormen samen het Initiatieven Collectief. Het collectief wordt mede gedragen door verbondgenoten, waaronder Gedragswerk en Movisie. Op 14 juni wordt in Utrecht een landelijke bijeenkomst georganiseerd om de beweging verder te kunnen brengen.

> Lees meer..
10 mei 2023

De Staat van de Ouder is een jaarlijkse publicatie van Ouders & Onderwijs over wat ouders van het Nederlandse onderwijs vinden. De rapportage is gebaseerd op representatief onderzoek onder ouders. Net als in voorgaande jaren is breed onderzoek gedaan naar verschillende thema's in het onderwijs. Deze keer krijgt de leraar speciale aandacht. Centraal daarbij staat goed onderwijs voor iedereen. Dat betekent geschikte ondersteuning voor ieder kind, zoveel mogelijk binnen het reguliere onderwijs.

> Lees meer..
09 mei 2023

Eerder maakten we bekend dat we tijdens de 13e dialoogavond op 6 juni in gesprek gaan over het bouwen aan een inclusieve voedingsbodem voor alle jeugdigen. Want een inclusieve samenleving vraagt om een cultuur waarin ieder kind mee kan doen. Bekijk nu onze officiële uitnodiging in de bijlage, deel deze met je achterban en meld je nu aan!

> Lees meer..
08 mei 2023

Werk jij als bestuurder of beleidsmaker/-adviseur in jouw regio aan de samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs, zorg en jeugdhulp? En kom je specifieke uitdagingen tegen in de samenwerking waarover je in een kleine setting wil uitwisselen met collega beleidsmakers/-adviseurs en bestuurders? Meld je dan aan voor deze intervisiebijeenkomst!

> Lees meer..