Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Met Andere Ogen is continu in ontwikkeling. Op de website verschijnen regelmatig nieuwe artikelen, inspirerende interviews en handige tools, en houden we je op de hoogte van onze activiteiten. Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsupdate en ontvang elke twee weken een melding in je e-mail met het laatste nieuws.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

13 februari 2024 Nieuw

Het jaar 2023 was een jaar van groei en bloei voor Met Andere Ogen. Niet alleen hebben we ons netwerk flink uitgebreid en verbreed; ook hebben we met elkaar de verbinding weten te versterken tussen ouders, jongeren, professionals, beleidsmakers en bestuurders in de domeinen onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang. En daar zijn we trots op.

> Lees meer..
13 februari 2024 Nieuw

Op 18 april organiseert Met Andere Ogen alweer de 14e Dialoogavond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het thema van de avond is Mensgericht werken: ontdek de cultuurverandering. Meld je nu aan.

> Lees meer..
12 februari 2024 Nieuw

Werk jij als bestuurder of beleidsmaker/-adviseur in jouw regio aan de samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs, zorg en jeugdhulp? En kom je specifieke uitdagingen tegen in de samenwerking waarover je in een kleine setting wil uitwisselen met collega beleidsmakers/-adviseurs en bestuurders? Meld je dan aan voor deze online intervisiebijeenkomst! De eerste is op 18 maart. Daarna volgen er nog twee later in het jaar.

> Lees meer..
11 februari 2024 Nieuw

Schooluitval is een nog steeds groeiend probleem in onze samenleving. Soms komen kinderen op een plek buiten school weer tot leren. Zoals op de onderwijszorgboerderij. Dat is een zorgboerderij waar zowel zorg als onderwijs geboden wordt.

> Lees meer..
10 februari 2024 Nieuw

Van 26 februari tot 1 maart 2024 is het opnieuw de Week van Inclusief Onderwijs. In deze Week wordt een doorkijkje gegeven in uiteenlopende activiteiten op het gebied van inclusiever onderwijs van het platform en haar samenwerkingspartners.

> Lees meer..
09 februari 2024 Nieuw

In de Biotoop in Haren verzamelden zich op vrijdag 19 januari zo’n tachtig medewerkers van Cosis, professionals uit het onderwijs, gemeenteambtenaren en andere betrokken voor het Werkatelier. De regionale Netwerkbijeenkomst Groningen/Drenthe werd georganiseer door Cosis, Gedragswerk en Hanze Ontwerpfabriek, met hulp van netwerk Met Andere Ogen.

> Lees meer..
08 februari 2024 Nieuw

In november 2023 vond het eerste Nederlandse congres Schoolaanwezigheid plaats. In aansluiting hierop organiseert het Kennisnetwerk Schoolaanwezigheid (KNSA) op 6 maart een bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is om met schoolaanwezigheid aan de slag te gaan. Of al bezig is!

> Lees meer..
27 januari 2024

Samenwerken rond jeugdigen en gezinnen. In gesprek met hen, kijken wat ze zelf kunnen doen en wat er nog meer nodig is. Niet vanuit een discipline of domein, maar vanuit de vraag zelf. De pilot van de ambitie interprofessionele samenwerking rond drie Lerende Praktijken in Veenendaal, Emmen en Amsterdam, gestart in 2023, komt goed op stoom.

> Lees meer..
25 januari 2024

Ook op onderwijsgebied wacht een nieuw kabinet een zware klus, schrijft de NOS op 24 januari jl. Terwijl de basisvaardigheden van leerlingen achteruitgaan, kampen basis- en middelbare scholen met grote personeelskrapte. En dat blijft de komende jaren een groot probleem. Vooral voor sociaal kwetsbare leerlingen dreigt dit slecht uit te pakken. Hoe kunnen scholen hiermee omgaan?

> Lees meer..
25 januari 2024

Kinderen en jongeren ervaren steeds meer druk door huiswerk en school. Volgens Anita Kraak van het NJi is die prestatiedruk een symptoom van de huidige samenleving. 'De balans is zoek. We moeten het idee dat alles maakbaar is loslaten en accepteren dat de toekomst ook onzeker is.' Ongeveer 38 procent van de jongeren op de middelbare school ervaart veel druk door schoolwerk. Op de universiteit ligt dit percentage met 79 procent nog een stuk hoger.

> Lees meer..