Word lid van Met Andere Ogen

Wil je als onderdeel van ons inspiratienetwerk meedenken en meedoen met ouders, onderwijs, zorg en jeugd om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten? Wil je je eigen ervaringen delen en inspiratie opdoen bij anderen? Wil je leren van elkaar en de samenwerking tussen het onderwijs-, zorg- en jeugddomein versterken? Meld je dan aan als lid van Met Andere Ogen. Hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden en zetten we alle voordelen voor je op een rij.

Wie zijn de leden van Met Andere Ogen?

De leden van Met Andere Ogen vormen samen een inclusief netwerk van:

 • professionals uit de kinderopvang, het onderwijs, de jeugdhulp en de zorg;
 • bestuurders, beleidsmakers en adviseurs;
 • onderzoekers en opleiders;
 • kinderen, ouders en hun vertegenwoordigers

 

Lid van Met Andere Ogen: alle voordelen op een rij

 • Je komt in contact en wisselt ideeën uit met gelijkgestemden in werksessies en dialoogavonden.
 • Je krijgt toegang tot sparringpartners, ervaringsdeskundigen en experts uit praktijk, beleid en wetenschap.
 • Je ontmoet professionals uit alle sectoren van het jeugddomein, zoals onderwijs, jeugdhulp, zorg, kinderopvang, sociaal-cultureel werk en sport.
 • Je leert en ontwikkelt al doende wat werkt in Communities of Practice, fieldlabs en masterclasses.
 • Je wordt gesteund in je pionierschap en krijgt hulp als dat nodig is.
 • Je wordt gefaciliteerd door een klein programmabureau dat voor je klaarstaat als je vragen hebt.
 • Je krijgt de mogelijkheid om jouw verhaal te vertellen met behulp van een schrijver, vormgever en tekenaar, én een breed podium om dit te delen.
 • Je hebt toegang tot landelijke organisaties, ministeries en hun gezamenlijke aanpak van de onderwijs-zorgtafel.

 

Lid worden? Alle mogelijkheden op een rij

Iedereen die een bijdrage levert of wil leveren aan het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen is welkom als partner. Je kunt je aanmelden als lokale samenwerkende coalitie, zelfstandige partner of als initiatief of programma dat werkt aan dit doel.

Lokale samenwerkende coalitie
Heb je een lokale of regionale samenwerking met onderwijs, meld je dan aan als lokale samenwerkende coalitie. Zo stimuleer je de lokale samenwerking en kun je de inspanningen voor deelname aan het netwerk samen dragen.

Zelfstandig lid
Wil je liever aansluiten zonder eventuele samenwerkingspartners? Meld je dan aan als zelfstandig lid. Dit geldt ook voor ouders en jongeren.

Initiatieven, aanpakken en programma’s
Werk je aan een initiatief, aanpak of ben je onderdeel van een programma dat bijdraagt aan het vergroten van de ontwikkelkansen van kinderen? Ook dan kun je je aanmelden als lid. Je kunt hierbij denken aan thuiszittersinitiatieven, initiatieven voor onderwijs- en zorgarrangementen en lokale projecten.

Je aanmelden als lid?

Enthousiast geworden van alle voordelen die je hebt als deelnemer van Met Andere Ogen? Sluit je dan aan als lid. Liever aansluiten als samenwerkende coalitie? Stuur dan een e-mail naar metandereogen@vng.nl.

Ik wil lid worden

Op de hoogte blijven?

Heb je je aangemeld als lid en wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het MAO-netwerk? Meld je dan ook aan voor onze nieuwsupdate. Vul bovenaan de nieuwspagina je mailadres in en je ontvangt onze nieuwsupdate maandelijks in je mail.