Hoe maken we Zorg in Onderwijstijd toekomstbestendig?
Het organiseren en financieren van zorg voor kinderen en jongeren met een complexe ondersteuningsbehoefte in het (gespecialiseerd) onderwijs is in de praktijk een flinke uitdaging. Samen met andere partners organiseert het Nederlands Jeugdinstituut daarom zogeheten Oplossingenlabs. Deel 1 van het online magazine over duurzaam samenwerken is nu uit!
In deze bijeenkomsten delen ouders ervaringsverhalen en betrokken professionals praktijkvoorbeelden die laten zien dat het kan. De bijdragen uit de labs verzamelt het NJi in een online magazine. Je leest het verhaal van Terry Bouhuizen die twee kinderen heeft op Kindercampus De Piloot. Directeur Jaimy van den Broeke vertelt over hoe zij samenwerken op deze school. En Janneke van Deel en Koen Roozeboom leggen uit hoe zij door goede samenwerking op De Trappenberg onderwijs, zorg en revalidatie combineren.
Zorg in Onderwijstijd maakt de inzet van vaste zorgmedewerkers op school mogelijk. Door de continuïteit van hun inzet zorgen zij samen met het schoolteam voor een stevige basis voor leren en ontwikkelen. Ook is er zo ruimte om flexibel in te spelen op ondersteuningsvragen en af te stemmen met thuis.
Lees hier het hele magazine.
Gerelateerde artikelen:
- Kennisdossier ‘De kracht van regionale samenwerking’
- Wegwijzer Mentaal Kapitaal
- Oplossingenlabs: lees het derde magazine
- Van goed zijn naar goed worden
- Tien jaar passend onderwijs: de trajectklas
- Platform Zorg in Onderwijs Inzicht: van elkaar leren over zorg in onderwijs tijd
- Nu online | Magazine 'De kracht van integraal werken', deel 2
- ‘Sneller de juiste hulp dankzij bovenregionale samenwerking’
- Oplossingenlab deel 3: hoe nu verder?
- Lees nu deel 2 van het online magazine Iedereen doet mee