Dialoogavond #14: Terug naar Mensgericht werken

DIALOOGAVOND-14-bttn.jpg

Op 18 april organiseert Met Andere Ogen alweer de 14e Dialoogavond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het thema van de avond is Mensgericht werken: ontdek de cultuurverandering. Meld je nu aan.

In een wereld waarin empathie, respect en ondersteuning essentieel zijn, staat mensgericht werken centraal. Het betekent het begrijpen van individuele behoeften en het creëren van een positieve, inclusieve omgeving. Maar hoe kunnen we deze menselijke benadering terugbrengen in het onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang, maar ook in beleid?

In onze drang om het goed te doen binnen het onderwijssysteem zijn we vast komen te zitten in patronen die onze menselijkheid overschaduwen. Het wordt steeds moeilijker om ons te ontdoen van deze patronen en om verbinding te maken met elkaar. Het is tijd om het systeem te buigen, zodat menselijkheid weer ruimte krijgt.

Maar hoe implementeren we mensgericht werken binnen dit systeem? Hoe meten we succes wanneer we een andere kijk op onderwijs omarmen? En belangrijker nog, hoe kunnen we een cultuurverandering bewerkstelligen waarbij mensgericht werken de norm wordt?

We gaan in twee rondes in gesprek over mogelijke antwoorden op deze vragen en meer tijdens onze 14e Dialoogavond op 18 april in Pakhuis de Zwijger en online. Samen gaan we op zoek naar inspiratie, inzicht en concrete stappen richting een leer- en ontwikkelomgeving waar menselijkheid voorop staat.


Sprekers

Stan Korzelius

jongere & ervaringsdeskundige, heeft meegedaan aan WEL in Ontwikkeling

Vertegenwoordiging Brancheorganisatie Kinderopvang


Moderator

Natasja Van Den Berg

 


Aanmelden

Mis het niet - reserveer via onze agenda nu jouw plek voor deze inspirerende avond! Download ook de uitnodiging in de bijlage en deel deze met je achterban.


 

Downloads

Het volgende bestand is bijgevoegd aan dit artitel:

Uitnodiging Dialoogavond #14

Scherm­afbeelding 2024-02-13 om 14.55.40.png


Hou onze website en nieuwsupdate in de gaten voor een update van de sprekers.