19 september 2023

Kom naar de Met Andere Ogen Doen-Dag ‘Samen impact maken in jouw regio’

Graag nodigen we je uit voor de landelijke Met Andere Ogen Doen-Dag op 24 november, met als thema ‘Samen impact maken in jouw regio’. Want om het verschil te kunnen maken voor de kinderen en jongeren in jouw regio, heb je elkaar als samenwerkingspartners nodig.. De uitnodiging wordt op donderdag 21 september per mail verstuurd door VNG Connect. Hou je mailbox dus in de gaten!

Waar en wanneer?

Datum: vrijdag 24 november
Tijd: 9.15 – 16.30 uur (inloop 9.15 uur, start programma 9:45 uur)
Locatie: Fort Voordorp,  Voordorpsedijk 28b, Groenekan (bij Utrecht)

De landelijke Doen-Dag: samen impact maken in jouw regio

Met Andere Ogen is inmiddels een netwerk van bijna duizend leden die een sterke ambitie hebben om de samenwerking tussen onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang te versterken en daarmee de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten. Een netwerk waarin al veel goede voorbeelden te vinden zijn, met een enorme drijfveer om het anders te doen en te kijken vanuit de ogen van het kind. 

Graag helpt Met Andere Ogen de leden om de volgende stap te zetten! Hiervoor bieden we bij onze landelijke netwerkbijeenkomst weer een dag vol inspirerende sprekers, goede voorbeelden, interactieve werksessies en ruimte voor ontmoeting en verbinding aan. Lokale en regionale impact maken gaat over meerdere aspecten; cultuurverandering, bestuurlijke en organisatorische verandering en (netwerk)samenwerking. Het programma biedt dan ook een rijk aanbod  aan kennisdeling en inspiratie op al die aspecten.

We nodigen professionals, landelijke en gemeentelijke beleidsmakers en -adviseurs, ouders, jongeren, directies en bestuurders uit die betrokken en werkzaam zijn in onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang.

Wil je in jouw regio een volgende stap maken met de lokale of regionale samenwerking tussen onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang? Laat je dan vooral gezamenlijk inspireren en kom samen met jouw (lokale of regionale) samenwerkingspartner(s) naar deze dag.

Programma

  • Met keynotes van o.a.: Patrick van Veen (gedragsbioloog) en Mirella van Minderhout (orthopedagoog, onderwijskundige en onderwijsadviseur);
  • Met een goed voorbeeld van Smart Start;
  • Met een gevarieerd aanbod aan werksessies waarin aandacht is voor cultuurverandering, bestuurlijke en organisatorische verandering, netwerksamenwerking en samenwerking met ouders, jongeren en professionals. Ook is er aandacht voor inspirerende voorbeelden;
  • Met een plenair panelgesprek over het maken van impact in de regio;
  • Met moderatie van Minchenu Maduro.

Bekijk het volledige programma en een toelichting op de werksessies op onze Doen-Dag pagina

Aanmelden

Aanmelden kan via de Doen-Dag pagina of rechtstreeks via het registratieformulier van VNG

Benieuwd naar de voorgaande Met Andere Ogen Doen-Dagen?

De Met Andere Ogen Doen-Dagen van de afgelopen jaren waren een groot succes! Tijdens de Met Andere Ogen Doen-Dag 2021 ontwikkelden we bouwstenen voor het vervolg van Met Andere Ogen en tijdens de Met Andere Ogen Doen-Dag 2022 hebben we samen verder gebouwd aan het versterken van de samenwerking en aan de ambities waar we als netwerk voor staan.