We hebben elkaar nodig: bijeenkomst voor ouders/verzorgers & professionals

Voor een goede samenwerking tussen ouders en professionals is het nodig dat zowel de doelen als de manier van samenwerken onderwerp van gesprek is. Naast het resultaat, gaat het juist ook om de relatie. Sterker nog, hoe de relatie is heeft een belangrijke invloed op het resultaat. Dit is het thema van een speciale online bijeenkomst van Met Andere Ogen n samenwerking met NJi en Ieder(In) op 19 juni van 18.30 - 20.00 uur.

Deze avond brengen we ouders en professionals uit onder andere onderwijs, zorg en jeugdhulp bij elkaar om het gesprek te voeren over samenwerking. Want we hebben elkaar nodig! Onder leiding van Simon Bax, van BaxBrink, gaan we in op de rol van oprechte aandacht en hoe denken vanuit ouderschap ons kan helpen aan een heldere en gemeenschappelijke taal om inclusief samen te werken. We zoeken samen naar antwoorden op onderstaande vragen.

Oprechte aandacht

Op basis van de praatplaat Écht samenwerken bespreken we hoe oprechte aandacht en een gezamenlijke taal kan helpen de samenwerking te verbeteren. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe gaan we gelijkwaardig met elkaar om? Wanneer zijn we op ons gemak en waar voelen we ons ongemakkelijk? Wat vinden we over en weer belangrijk in de samenwerking? Hoe verstaan we elkaar goed? Op welke wijze zijn professionals en ouders echt van betekenis voor elkaar?

Aanmelden

Wil je meepraten? Meld je dan nu aan via de aanmeldknop in de agenda en vul het formulier in.

Voor wie?

Ouders/verzorgers en professionals die werken in o.a. onderwijs, zorg, jeugdhulp.