juni
19
18:30 - 20:00 uur

We hebben elkaar nodig: bijeenkomst voor ouders/verzorgers & professionals

Voor een goede samenwerking tussen ouders en professionals is het nodig dat zowel de doelen als de manier van samenwerken onderwerp van gesprek is. Naast het resultaat, gaat het juist ook om de relatie. Sterker nog hoe de relatie is heeft een belangrijke invloed op het resultaat. Dit is het thema van een speciale bijeenkomst van Met Andere Ogen op 19 juni, online van 18.30 tot 20 uur.

 

Deze avond brengen we ouders en professionals uit onder andere onderwijs, zorg en jeugdhulp bij elkaar om het gesprek te voeren over samenwerking. Want we hebben elkaar nodig! Onder leiding van Simon Bax, van Baxbrink, gaan we in op de rol van oprechte aandacht en hoe denken vanuit ouderschap ons kan helpen aan een heldere en gemeenschappelijke taal om inclusief samen te werken. We zoeken samen naar antwoorden op onderstaande vragen.

Op basis van de praatplaat Hoe werken ouders/verzorgers en professionals beter samen voor en met het kind? bespreken we hoe oprechte aandacht en een gezamenlijke taal kan helpen de samenwerking te verbeteren. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe gaan we gelijkwaardig met elkaar om? Wanneer zijn we op ons gemak en waar voelen we ons ongemakkelijk? Wat vinden we over en weer belangrijk in de samenwerking? Hoe verstaan we elkaar goed? Op welke wijze zijn professionals en ouders echt van betekenis voor elkaar?


Organisatie:
Locatie:
Online
Maximum aantal deelnemers:
Onbeperkt
Inschrijvingen:
5