Uitnodiging dialoog #13: bouwen aan een inclusieve voedingsbodem

Eerder maakten we bekend dat we tijdens de 13e dialoogavond op 6 juni in gesprek gaan over het bouwen aan een inclusieve voedingsbodem voor alle jeugdigen. Want een inclusieve samenleving vraagt om een cultuur waarin ieder kind mee kan doen. Bekijk nu onze officiële uitnodiging in de bijlage, deel deze met je achterban en meld je nu aan!

Op dit moment is er veel sprake van systeem discussies. Zo wordt er gesproken over het al dan niet opheffen van het speciaal onderwijs ten gunste van inclusief onderwijs. Daarnaast wordt er veel gekeken naar de factoren van het kind. Maar hoe kunnen we nu echt meer includerend kijken? Hoe maken we de plek passend in plaats van het kind apart te zetten? En wat is er nodig voor een cultuur waarin ieder kind mee kan doen?

Sprekers

Tijdens de dialoogavond gaat moderator Natasja van den Berg samen met tafeldame Joy Moonen  (o.a. auteur en inclusie influencer in persoonlijk leven & bedrijven) in 3 rondes in gesprek met ouders, jongeren, professionals, praktijken, wetenschap en beleid. Sprekers zijn onder andere:

  • Sharon Stellaard, auteur van het boek ‘Boemerangbeleid’ en programmacoördinator bij Triade Vitree. 

  • Dolf van Veen, orthopedagoog, hoofd Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugdzorg (NCOJ) en bijzonder hoogleraar 

  • Hanneke Visser, schoolpsycholoog en docent 

  • Janouke van Meerveld, voorzitter LAKS en leerling Almere College Copernicus

  • Ariane Breimer - Directeur IKC Oudkarspel

Meer informatie en sprekers volgen spoedig via onze website.

Download de uitnodiging in de bijlage en reserveer direct.
 

Wanneer

Datum: 6 juni 2023 

Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur

Locatie: Pakhuis de Zwijger en online

Zo doe ik mee

Meedoen kan op twee verschillende manieren: fysiek in de zaal of online. Meld je aan voor 6 juni (liefst zo snel mogelijk) via de aanmeldknop in onze agenda of klik direct hier.

Wil je er fysiek bij zijn? Wees er dan snel bij. De capaciteit in de zaal is beperkt. Online is de capaciteit onbeperkt. Je ontvangt per e-mail de agenda-uitnodiging en de benodigde informatie om deel te nemen.

Vragen

Heb je vragen? Neem dan contact op via metandereogen@vng.nl

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel: