15 september 2021

Dialoog #7: door de ogen van hoogbegaafden

Op 13 oktober om 20.00 uur is alweer de zevende dialoogavond van Met Andere Ogen. We gaan in gesprek over de ontwikkelkansen van hoogbegaafde kinderen.
Deze keer kun je er niet alleen online bij zijn, maar ook fysiek vanuit de zaal!

Veelal wordt er met een beperkte blik gekeken naar hoogbegaafdheid met alle gevolgen van dien. Niet alle kinderen en jongeren die hoogbegaafd zijn voelen zich op hun plek op school, met het gevolg dat ze uitvallen en thuis komen te zitten. Dit is niet wat we willen voor kinderen en jongeren, want het heeft grote consequenties.

De dialoog

Tijdens deze dialoog willen we met een divers gezelschap van deskundigen, niet alleen professionals, maar ook ervaringsdeskundigen, in gesprek. Met als doel om samen te onderzoeken wat er anders moet en wat er nodig is zodat ook kinderen met veel potentieel zich kunnen ontwikkelen. Dat zij mee kunnen doen en zich gehoord, begrepen, gesteund en uitgedaagd voelen.

Portretreeks

In voorbereiding op deze avond is een portrettenserie met diverse ervaringen en levenspaden voorbereid waar ook enkele deelnemers van deze avond een bijdrage aan hebben geleverd. De serie zal eind september gepubliceerd worden ter voorbereiding van de dialoogavond en vormt het startpunt. Houd onze website in de gaten voor deze portretserie.

Sprekers

Sprekers zijn aanwezig zowel vanuit de locatie in Pakhuis de Zwijger als via Zoom. De volgende sprekers doen in ieder geval mee. De line-up wordt de komende weken aangevuld:

  • Astrid Ottenheym, directeur - bestuurder samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland
  • Martijn Sanders, directeur kansengelijkheid en onderwijsondersteuning bij Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Anouke Bakx, bijzonder hoogleraar begaafdheid bij de Radboud Universititeit en lector Goed leraarschap, goed leiderschap bij Fontys Hogescholen
  • Jolan Rohde, mede-oprichter Belangengroep Onderwijsaffaire
  • Jaap van der Stel, lector psychische gezondheid Hogeschool Leiden
  • Linda van Elderen, leerkracht basisonderwijs Stichting Opmaat Tilburg
  • Hoogbegaafd kind + ouder

Zo doe ik mee

Meedoen kan op twee verschillende manieren: fysiek in de zaal of online vanuit huis of de werkplek. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Pakhuis de Zwijger.
Fysiek: We ontvangen je heel graag in de zaal. Wil je er fysiek bij zijn? Wees er dan snel bij. In verband met Covid is de capaciteit in de zaal beperkt. Je hebt een Coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig die je via de CoronaCheck-app toont of uitprint via CoronaCheck.nl. Lees hier meer over toegangsbeleid.
Online: Online is de capaciteit onbeperkt. Meld je voor online deelname aan via de website van Pakhuis de Zwijger. Je krijgt de zoomlink + agenda-uitnodiging na aanmelding toegestuurd.

Klik hier om je aan te melden.

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact op via metandereogen@vng.nl

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel: