De ogen van India

India is een meisje met een meervoudige beperking die naar de KlasopWielen gaat in Alkmaar. Vanwege haar handicap is ze vrijgesteld van onderwijs. Door gerichte interventies vanuit Heliomare, de school en PPO-NK heeft India toch leren lezen en schrijven. Ze wil zich graag verder ontwikkelen om haar droom werkelijkheid te maken: lerares geschiedenis worden. Hiervoor is zorg, begeleiding en onderwijs op maat nodig.

Door een gat in de wet blijkt de financiering van zorg in onderwijstijd erg ingewikkeld. Als India wordt ingeschreven op een reguliere school, dan vervalt de onderwijsvrijstelling en komt haar zo noodzakelijke begeleiding in de knel.

‘De ogen van India’ laat zien waar het moeilijk is, maar meer nog is de film een pamflet van hoop. Hoop dat laat zien dat kinderen als India met de juiste ondersteuning zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De ogen van India is een coproductie van Met Andere Ogen en Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord Kennemerland (PPO-NK), gemaakt door filmmaker Ton de Langen van Inspirezzo. De korte film werd gelanceerd op 9 november 2020 tijdens de eerste dialoogavond van Met Andere Ogen.


Lees meer portretten hier.