26 september 2023

Uitnodiging Met Andere Ogen Doen-Dag ‘Samen impact maken in jouw regio’

Beste leden en contacten van Met Andere Ogen,

Graag nodigen we je uit voor de landelijke Met Andere Ogen Doen-Dag op 24 november, met als thema ‘Samen impact maken in jouw regio’. Want om het verschil te kunnen maken voor de kinderen en jongeren in jouw regio, heb je elkaar als samenwerkingspartners nodig. In dit bericht lees je meer informatie over het programma en hoe je je kunt aanmelden.


Waar en wanneer?

Datum: vrijdag 24 november
Tijd: 9.15 – 16.30 uur (inloop 9.15 uur, start programma 9:45 uur)
Locatie: Fort Voordorp,  Voordorpsedijk 28b, Groenekan (bij Utrecht)

De landelijke Doen-Dag: samen impact maken in jouw regio

Met Andere Ogen is inmiddels een netwerk van bijna duizend leden die een sterke ambitie hebben om de samenwerking tussen onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang te versterken en daarmee de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten. Een netwerk waarin al veel goede voorbeelden te vinden zijn, met een enorme drijfveer om het anders te doen en te kijken vanuit de ogen van het kind. 

Graag helpt Met Andere Ogen de leden om de volgende stap te zetten! Hiervoor bieden we bij onze landelijke netwerkbijeenkomst weer een dag vol inspirerende sprekers, goede voorbeelden, interactieve werksessies en ruimte voor ontmoeting en verbinding aan. Lokaal en regionaal impact maken gaat over meerdere aspecten; cultuurverandering, bestuurlijke en organisatorische verandering en (netwerk)samenwerking. Het programma biedt dan ook een rijk aanbod  aan kennisdeling en inspiratie op al die aspecten.

We nodigen professionals, landelijke en gemeentelijke beleidsmakers en -adviseurs, ouders, jongeren, directies en bestuurders uit die betrokken en werkzaam zijn in onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang.
Wil je in jouw regio een volgende stap maken met de lokale of regionale samenwerking tussen onderwijs, zorg, jeugdhulp en kinderopvang? Laat je dan vooral gezamenlijk inspireren en kom samen met jouw (lokale of regionale) samenwerkingspartner(s) naar deze dag. 

Aanmelden

Aanmelden kan via de Doen-Dag pagina of rechtstreeks via het registratieformulier van VNG

Programma

  • Met keynotes van o.a.: Patrick van Veen (gedragsbioloog) en Mirella van Minderhout (orthopedagoog, onderwijskundige en onderwijsadviseur);
  • Met goede voorbeelden zoals SmartStart uit Tilburg en de samenwerking in Utrecht door wethouder Eelco Eerenberg en directeur-bestuurder Jetta Spaanenburg;
  • Met een gevarieerd aanbod aan werksessies waarin aandacht is voor cultuurverandering, bestuurlijke en organisatorische verandering, netwerksamenwerking en samenwerking met ouders, jongeren en professionals. Ook is er aandacht voor inspirerende voorbeelden;
  • Met een plenair panelgesprek over het maken van impact in de regio;
  • Met ook dit jaar weer de moderatie door Minchenu Maduro. 

Bekijk het volledige programma en een toelichting op de werksessies op de Doen-Dag pagina op onze website.

Benieuwd naar de voorgaande Met Andere Ogen Doen-Dagen?

De Met Andere Ogen Doen-Dagen van de afgelopen jaren waren een groot succes! Tijdens de Met Andere Ogen Doen-Dag 2021 ontwikkelden we bouwstenen voor het vervolg van Met Andere Ogen en tijdens de Met Andere Ogen Doen-Dag 2022 hebben we samen verder gebouwd aan het versterken van de samenwerking en aan de ambities waar we als netwerk voor staan. 

Ken of spreek je potentiële nieuwe leden? Nodig ze van harte uit om deel te nemen aan de Met Andere Ogen Doen-Dag en zich aan te sluiten bij ons inspirerende netwerk om samen de beweging verder te brengen. Lid worden kan via: https://www.netwerkmetandereogen.nl/word-lid


Mochten mensen behoefte hebben aan meer informatie, dan kan je ze verwijzen naar metandereogen@vng.nl

Met vriendelijke groet,
Vera Naber (netwerkregisseur Met Andere Ogen)
en het programmabureau