Naar inclusiever onderwijs

Op 14 juni was het Congres Naar Inclusiever Onderwijs, georganiseerd door het Platform Naar Inclusiever Onderwijs. In samenwerking met Vera Meewis van Ieder(in) en Marieke Boon van Ouders & Onderwijs gaf Met Andere Ogen de een workshop  ‘Inclusief onderwijs ontwerp je samen met ouders’.

Ruim 50 deelnemers van de workshop hebben uitgewisseld hoe er nu al samengewerkt wordt met ouders en hoe dit nog meer en inclusiever kan. Vertrouwen in elkaar opbouwen werd genoemd als belangrijke voorwaarden voor succes. De behoefte om goede praktijken van samenwerking met ouders te delen, en daarin van elkaar te leren bleek groot. De presentatie van de workshop kun je downloaden in de bijlage.

Deel je ervaringen

De bijeenkomst heeft ons geïnspireerd om voorbeelden op te halen van geslaagde samenwerkingen met ouders. Heb jij ook goede voorbeelden die je graag met anderen uit het netwerk wil delen? Mail metandereogen@vng.nl over hoe bij jou samenwerken tussen ouders en professionals vorm krijgt, zowel in het ontwerpen van beleid als rondom het kind. Dan nemen we contact met je op.

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel: