23 december 2019

Staat van Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs

Na de succesvolle edities van 2018 en 2019 verschijnt ook komend jaar een ‘Staat van de Samenwerkingsverbanden’, in de vorm van een selectie filmfragmenten. De initiatief nemende samenwerkingsverbanden, roepen hun collega’s (po/vo) op good practises te delen.

De presentatie van de ‘Staat van de Samenwerkingsverbanden’ vindt plaats op het congres van de Inspectie rond de Staat van het Onderwijs in april.

De inhoud van ‘de Staat van de samenwerkingsverbanden’ moet net als vorig jaar vooral ontmoeting en verbinding uitstralen vanuit het perspectief van de leerling. Niet via papier maar digitaal. Een digitaal tegeltableau met een aantal tegels en het verhaal over passend onderwijs als achtergrond. Klik hier voor onze inspiratievolle Staten uit 2018 en 2019.

De beoogde tegels moeten ook deze editie gevuld gaan worden door minimaal acht samenwerkingsverbanden. Via korte filmpjes wordt vanuit verschillende hoeken het succesverhaal van passend onderwijs gepresenteerd. Voorbeelden zijn o.a. thuiszitters, thuisnabij onderwijs, samenwerking onderwijs-jeugd, verbinding met de voorschoolse periode, overstap naar het basis- of voortgezet onderwijs.

Hoe doe je mee?

Hierbij vragen we jullie medewerking. Elk samenwerkingsverband kan een voorstel indienen voor een kort filmpje van maximaal 2,5 minuten. De productiekosten voor het maken van het filmpje zijn voor rekening van je samenwerkingsverband. Het voorstel omvat een korte pakkende titel en een omschrijving van de inhoud vanuit het perspectief van de leerling. De initiatiefnemers zullen op basis van verschillende thema’s een keuze maken en contact opnemen voor nadere afspraken o.a. voor de opnames.

Heb je zin een bijdrage te leveren? Een beknopt voorstel (max 1/2 A4) kun je uiterlijk 19 januari 2020 indienen bij collega Bas Wesseldijk via secretariaat@demeierij-po.nl.

Een samenvatting van onze oproep vind je hier.

Het filmpje krijgt een plek op de site van www.passendonderwijsis.nl. Uiteraard kun je het ook plaatsen op de site van je eigen samenwerkingsverband.