30 september 2023

Download de vernieuwde praatplaat Écht samenwerken met ouders – hoe doe je dat?

Echt verdiepend samenwerken met ouders. Hoe doe je dat? Daar heeft de praatplaat Écht Samenwerken die Met Andere Ogen in mei publiceerden al diverse leden mee geholpen. De afgelopen periode hebben we de praatplaat aangescherpt met suggesties die we hebben gekregen. Download de vernieuwde Praatplaat en ga ermee aan de slag!

Met Andere Ogen ontwikkelde deze praatplaat om naast het inhoudelijke gesprek over wat een kind nodig heeft, ook het gesprek over de samenwerking te starten. Gebruik de praatplaat als professional en ouder(s) om de samenwerking te evalueren en met elkaar te leren. Wijs ieder een onderwerp aan en bespreek: Hoe zit dat bij ons? Hoe zou dat beter kunnen? Waar zijn we al goed in? Wat helpt ons om (beter) samen te werken, met én voor het kind? Hoe kunnen we de vervolgstappen hierin met elkaar vormgeven?

De praatplaat is ontwikkeld op basis van ideeën en ervaringen van geïnterviewde ouders en aangevuld door een diverse groep deelnemers aan de MAO Doen Dag 2022. Download de vernieuwde Praatplaat bij downloads.