Locatie
Pullman Eindhoven Cocagne

Datum
do 16 nov | 09:00 uur

Tweedaags Congres

Schoolaanwezigheid: Geïnspireerd aan de slag

Elke leerling heeft recht op een positieve, kwalitatief goede ervaring in het onderwijs. Schoolaanwezigheid en deelnemen aan onderwijs zijn daarbij cruciaal. Daarover gaat het eerste Nederlandse Congres Schoolaanwezigheid op 16 en 17 november in Eindhoven. Tijdens het congres is er keuze uit meer dan zestig bijdragen, verzorgd door experts, organisaties en ervaringsdeskundige jongeren.

Op het congres staat de aanpak van schoolaanwezigheid van wetenschap naar praktijk centraal. Gedurende twee dagen kijken we met elkaar naar wat werkt om verzuim terug te dringen en schoolaanwezigheid te bevorderen. Zodat alle leerlingen het maximale uit hun onderwijs kunnen halen.

Inhoud programma

Schoolaanwezigheid is een veelomvattend concept. Op basis van wetenschappelijk onderzoek gaan we aan de slag met de verschillende aspecten, ontvang je handvatten en leer je van concrete praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen. Je krijgt zicht op de beleidsontwikkelingen vanuit OCW en er is volop ruimte voor ontmoeting. Prikkelende programmabijdragen brengen je tot nieuwe inzichten, betere samenwerking en concrete acties. Het maakt niet uit of je al wel of niet bekend bent met het concept schoolaanwezigheid.


LocatieDeelname

Maximaal aantal deelnemers:
OnbeperktDit evenement is gesloten. Je kunt je niet meer aanmelden.