Magazine: Integraal werken aan zorg in onderwijstijd

De kracht van integraal werken staat dit jaar centraal in de Oplossingenlabs, georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). In deze bijeenkomsten wordt samen met ouders, professionals en beleidsmakers uit de praktijk gekeken naar hoe zorg en onderwijs te organiseren en financieren voor kinderen en jongeren met een complexe zorgbehoefte.

Deelnemers gaan tijdens de Oplossingenlabs actief aan de slag en delen praktijkervaringen. Deze voorbeelden kun je na elke bijeenkomst lezen in het magazine De kracht van integraal werken. Ook blijf je via dit magazine op de hoogte van de beleidsontwikkelingen rondom het collectief financieren van zorg in onderwijstijd.

Lees nu het eerste deel over integraal arrangeren: hoe zorg je dat je vanaf het begin alle relevante partijen, inclusief ouders en hun kind, actief betrekt bij het vormgeven van en zoeken naar oplossingen. Met praktijkvoorbeelden uit de Achterhoek, Limburg en Overijssel. 

Het Magazine

Lees het magazine hier digitaal.

 

Het NJi organiseert de Oplossingenlabs met de VNG, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Sectorraad GO, in samenwerking met de zorgarrangeurs van Onderwijsconsulenten.