12 februari 2024

Bespreek je vraagstuk tijdens Intervisie op 18 maart

Werk jij als bestuurder of beleidsmaker/-adviseur in jouw regio aan de samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs, zorg en jeugdhulp? En kom je specifieke uitdagingen tegen in de samenwerking waarover je in een kleine setting wil uitwisselen met collega beleidsmakers/-adviseurs en bestuurders? Meld je dan aan voor deze online intervisiebijeenkomst! De eerste is op 18 maart. Daarna volgen er nog twee later in het jaar.

Met Andere Ogen en het NJi organiseren net als vorig jaar gezamenlijk intervisiebijeenkomsten rondom de regionale samenwerking tussen kinderopvang, onderwijs, zorg en jeugdhulp. In een online bijeenkomst van anderhalf uur zetten we één van de vraagstukken van de deelnemers centraal.

Niet enkel de inbrenger, maar álle deelnemers leren van de intervisie; doordat je meedenkt over de casus sta je stil bij jouw manier van werken en krijg je inzicht in jouw eigen handelen. Als inbrenger krijg je concrete handvatten voor jouw vraagstuk.

Vraagstukken kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld het betrekken van de juiste partners, het werken met een gedeelde visie, het verloop van mensen en wat dat doet met het onderlinge vertrouwen en duidelijkheid over verantwoordelijkheden.

Vaker doen

Vorig jaar, op 10 oktober werd ook een intervisiebijeenkomst georganiseerd. Een greep uit de reacties van deelnemers:

‘Fijn om op een open manier deze dingen te delen, juist met een diverse groep uit het hele land met verschillende achtergronden. Vult elkaar mooi aan. Goed om dit vaker te doen!’

‘Heel fijn om elkaar zo te ontmoeten en gebruik te maken van elkaars expertise. Weten wat speelt, wat er gebeurt bij een ieder, helpt mij weer scherp te zijn op eigen activiteiten.’

De data op een rijtje

  • Maandag 18 maart van 14.30-16.00 uur
  • Donderdag 23 mei van 9.00-10.30 uur
  • Maandag 23 september van 14.30-16.00 uur

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden in onze Agenda.