Terugblik bijeenkomst Hervormingsagenda Jeugd: wat betekent dit voor mij?

Loading video..

Onze netwerkregisseur Vera Naber was op 21 juni aanwezig bij de bijeenkomst over de Hervormingsagenda Jeugd. Ze reflecteerde samen met een schoolbestuurder en een directeur-bestuurder van een samenwerkingsverband vanuit de praktijk op de hervormingsagenda. Het webinar is nu in zijn geheel terug te kijken bovenaan dit bericht.

De Hervormingsagenda Jeugd moet leiden tot verbetering van hulpverlening en een financieel beheersbaar en duurzaam jeugdstelsel. Dit is een grote opgave die van iedereen veel inzet vraagt, zo ook van het onderwijs. Tijdens de netwerkbijeenkomst van samenwerkingsverbanden en gemeenten op 21 juni bogen de sprekers onder de bezielende leiding van Jetta Spaanenburg (Netwerk LPO) en Fedor Heida (VNG) over de vraag: Hervormingsagenda Jeugd: wat betekent dat voor mij?

Schets van de context

Ton de Klerk, adviseur Jeugd en Kansengelijkheid bij VNG en Natalie Jonkers, beleidsadviseur ministerie van VWS gaven eerst een schets van de context. Vervolgens volgde er een reflectie vanuit de praktijk door Marleen van Berkum, directeur-bestuurder swv van po/vo op Goeree-Overflakkee, Diana van Vulpen, directeur-bestuurder bij Stichting PCBO Baarn Soest en Vera Naber, voorzitter Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd (SBJ) en netwerkregisseur ‘Met Andere Ogen’.

Heb je het webinar gemist of wil je meer lezen over de hervormingsagenda? 

Neem dan hier een kijkje.