Hervormingsagenda Jeugd in consultatie

Cliëntenorganisaties (MIND en Ieder(in)), professionals (Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd), aanbieders (Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd), de gemeenten (VNG) en het Rijk hebben een principeakkoord bereikt over de inhoud van de Hervormingsagenda Jeugd.

De afspraken over fundamentele verbetering van de jeugdzorg worden met positief advies voorgelegd aan hun achterban. Dat hebben staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) en minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) geschreven aan de Tweede Kamer. Hiermee is een grote stap gezet naar snellere en betere hulp voor kinderen en gezinnen die het nodig hebben.

Voor de zomer definitief

De achterbanconsultatie is gepland voor een periode van een maand. De hoop is dat hiermee voor de zomer de Hervormingsagenda Jeugd definitief zal worden vastgesteld. Dit inhoudelijke principeakkoord tussen de betrokken organisaties volgt na de afspraken over het financiële kader wat het Rijk en VNG afgelopen april hebben bereikt.

Ga naar de website van Voor Jeugd & Gezin om de Hervormingsagenda te downloaden, of klik direct op downloaden onderaan dit bericht.

Meer lezen

Lees hier de verschillende reacties van de perspectieven die betrokken zijn bij de totstandkoming van de Hervormingsagenda:

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel: