Inschrijven tweede ronde experiment onderwijszorgarrangementen

De inschrijfperiode voor de tweede selectieronde van het experiment onderwijszorgarrangementen is bekend. Je kunt je aanmelden van 22 mei tot en met 31 juli 2023.

Het doel van het experiment is meer maatwerk mogelijk te maken voor leerlingen met een complexe ondersteuningsbehoefte op het gebied van onderwijs en zorg. Scholen en samenwerkingsverbanden die deelnemen aan het experiment mogen afwijken van de huidige onderwijswet- en regelgeving voor onderwijslocatie, onderwijstijd, onderwijsinhoud en bekostiging. Zoals in het vorige nieuwsbericht aangekondigd is in dit experiment nog plek voor 41 aanvragen.

Aanvraag indienen bij DUO

Geïnteresseerde schoolbesturen en/of samenwerkingsverbanden kunnen een aanvraag indienen om aan het experiment mee te doen. Voor de start van de aanvraagperiode vind je op Onderwijs en zorg | Passend onderwijs | Rijksoverheid.nl een link naar de aanmeldpagina van DUO.

De aanvraag moet een projectplan en een samenwerkingsovereenkomst bevatten, met de handtekening van alle betrokken partijen, waaronder in ieder geval het betrokken samenwerkingsverband, het bevoegd gezag, de zorgaanbieder en de gemeente of het zorgkantoor.

Je kunt een aanvraag doen voor een nieuw op te zetten onderwijszorgarrangement, maar ook voor een al bestaand arrangement. Omdat onderwijszorgarrangementen vaak een regionale functie hebben, is het ook mogelijk om met meerdere partijen een aanvraag te bundelen. In dat geval is van alle partijen een handtekening nodig.

Voor 1 september 2023 krijgen de aanvragers bericht of hun aanvraag is goedgekeurd.

Vragen?

Meer informatie en handige links zijn te vinden op Onderwijs en zorg | Passend onderwijs | Rijksoverheid.nl. Voor gerichte hulp kunt u ook mailen naar onderwijszorgarrangementen@minocw.nl.

Het experiment zorgarrangementen is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van OCW en VWS.