Interprofessioneel samenwerken in Lerende Praktijken

De projectgroep interprofessioneel samenwerken van het netwerk Met Andere Ogen heeft sinds de DOEN-dag in november 2022 flinke stappen gemaakt om de ambitie ‘samen lerend doen wat werkt’ in de praktijk te brengen.

Er zijn contacten gelegd met een drietal Lerende Praktijken (de binnenring) waarin professionals uit onderwijs, welzijn, wijkteams, jeugdhulp, gemeenten en ouders samenwerken rondom jeugd. De inzet is het versterken van hun interprofessionele samenwerking en het delen van ‘good practice’ met andere Lerende praktijken.

Even voorstellen

Een van de drie Lerende Praktijken is Stichting Orion in Amsterdam. Orion biedt openbaar speciaal primair en voortgezet onderwijs op 9 locaties in Amsterdam. Binnen deze scholen werken onderwijs- en jeugdprofessionals intensief samen met Specialistische Jeugdhulp in het Speciaal Onderwijs (SJSO). Ze vergroten hiermee de ontwikkelkansen van kinderen en jongeren en kunnen ons inspireren. Meer weten? Kijk op hun website.

Binnenkort delen we meer over de andere twee Lerende Praktijken.

Hogeschool Rotterdam

De projectgroep zet het digitale Platform Vakmanschap in, waar deelnemende professionals hun kennis en ervaring kunnen delen. Verder hebben we met de Hogeschool Rotterdam een vragenlijst en groepsinterview ontwikkeld. De stand van zaken rondom de interprofessionele samenwerking van de Lerende Praktijken wordt hiermee in kaart gebracht en gedurende 1 tot 2 jaar professioneel gevolgd.

Wil je meer informatie, of aansluiten in de buitenring van het onderzoek, neem contact op met de projectleider Chantal Dirkes.