24 februari 2023

Inspiratiesessie Smart Start

Ben je nieuwsgierig naar Smart Start en wil je inzicht krijgen in wat werken op basis van data en design thinking kan betekenen voor het doorbreken van intergenerationele problemen? Kom dan op naar de Inspiratiesessie Smart Start op dinsdag 28 maart van 15.30-18.00 uur in Cultureel Centrum de Boodschap in Rijen.

De Inspiratiesessie bestaat uit een plenair deel en deelsessies naar keuze. Tijdens het plenaire deel vertellen partners over het Smart Start-denken, pilots, concepten en effecten. Met onder meer Dilek Odabasi, wethouder Waalwijk, en Lian Smits, bestuurder Sterk Huis. Ook deze keer zijn er gastsprekers: Marion van den Heuvel (TiU) vertelt over de effecten van stress bij de moeder op de zwangerschap en Pieter Tops (TiU) en Patricia Prüfer (Centerdata) praten over de inzet van datascience in de bestrijding van criminaliteit, onder meer bij jongeren.

Praktijk

In deelsessies gaan we in op Smart Start in de praktijk, rondom de thema’s kansrijke start, taal, persona’s en design thinking, en ontwikkelingen in datagedreven werken. Betrokken van Smart Start- pilots in Heusden, Tilburg-West, Goirle en de gehele regio zijn hierbij aanwezig. Daarnaast komen er gastsprekers van onder andere stichting De Vonk, de werkgroep Regionale Data-infrastructuur Achterhoek (GERDA) en Taalschatten.

Praktische informatie

De Inspiratiesessie vindt plaats op dinsdag 28 maart van 15.30 tot 18.00 uur in Cultureel Centrum de Boodschap. Het adres is Nassaulaan 62-64 in Rijen.

Meer informatie en aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via het formulier op de website van Smart Start.