13 november 2022

NJi Masterclasses Jongerenparticipatie

Erasmus+ Jeugd en het Nederlands Jeugdinstituut organiseren twee online masterclasses over duurzame jongerenparticipatie voor gemeenten. De masterclass op 21 november gaat over de bouwstenen van de jongerenparticipatie en op 29 november draait het om het organiseren van participatieve processen.

Masterclass 1: Bouwstenen jongerenparticipatie

Deze masterclass gaat over hoe je je gemeente kunt inrichten, om op een betekenisvolle manier met jongeren samen te werken. De Nationale Jeugdraad (NJR) vertelt over de tien bouwstenen die zij hebben ontwikkeld om jongeren te betrekken. Er worden voorbeelden gedeeld van jeugdvriendelijke gemeenten. En de gemeente Utrecht vertelt over haar goede voorbeelden en de uitdagingen waarmee zij mee te maken krijgt in haar missie om jongeren te betrekken.
Datum: maandag 21 november
Tijd: 15.30 - 17.00 uur


Masterclass 2: Organiseren van participatieve processen

Deze masterclass gaat over hoe je als gemeente een participatief proces met jongeren kunt organiseren. Joep Kuijper neemt je mee in de wereld van social design en design thinking en laat zien hoe dat kan bijdragen aan maatschappelijke verandering. Daarnaast vertelt Stichting Alexander hoe zij participatieve projecten opzet en uitvoert met gemeenten en jongeren. Tot slot vertelt Jeugdplatform Amsterdam over hoe het gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeente Amsterdam.
Datum: dinsdag 29 november
Tijd: 15.30 - 17.00 uur

De masterclasses zijn onderdeel van het werk- en leertraject Democracy Reloading. Dat ondersteunt gemeenten bij het verbeteren van de lokale democratie door jongeren te betrekken bij besluitvorming.

Voor meer informatie en om je aan te melden klik hier.