Meld je aan voor LiveCast: De Haagse Aanwezigheidsaanpak

Op 10 november organiseert project Buitenkans de LiveCast: de Haagse Aanwezigheidsaanpak. Dit is een verzameling concrete acties die bijdragen aan het verhogen van de aanwezigheid op school, ontwikkeld op basis van ervaringen tijdens de Buitenkans-trajecten op het Maris College, het Esloo College en 's Gravendreef. Meld je nu aan.

Wat is er aan de hand?

Het verzuim is de laatste jaren fors gestegen. Corona speelt een rol maar verklaart niet alles, wat is daar aan de hand? En, wat is het besef dat de overheid heeft gekregen om dit thema te gaan adresseren? Want, zoals veel scholen zullen beamen, aanwezigheid is een thema waar scholen zelf al veel langer flink aandacht aan besteden.??

Raakvlakken

In een eerdere livecast op 13 oktober gingen 4 experts én een publiek vol (ervarings-)deskundigen met elkaar in gesprek. Over waarom het welzijn van jongeren daalt - niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Over hoe je het tijdig herkent. En vooral: over wat je als school kunt doen om die dalende trend te keren. De livecast over welbevinden terugkijken? Over het dalende welzijn onder jongeren – en wat te doen | Project Buitenkans (project-buitenkans.nl) 

Verzuim

Op 10 november is de volgende livecast. Veel scholen zien dat het verzuim de laatste jaren fors gestegen is. Corona speelt een rol, maar verklaart niet alles. Wat is er aan de hand? We zien duidelijke raakvlakken tussen welbevinden van jongeren en verzuim. Daarom wordt in Den Haag gewerkt aan een Haagse aanpak Aanwezigheid.

Op donderdag 10 november wordt een scherp gesprek gevoerd over de vragen die spelen en de veranderingen die eraan zitten te komen. Wat betekenen de aankomende wetswijzigingen voor het werkveld? Wat?zijn de consequenties voor de coördinator passend onderwijs, de mentor, Leerplicht en de schoolondersteuner??Gaat er iets veranderen in hun rol? Wat is het belang van preventiever werken hierin??En welke rol kunnen ouders hierin oppakken.

Aanmelden om de Livecast online bij te wonen kan via De Haagse Aanwezigheidsaanpak Tickets, don, 10 nov. 2022 om 16:00 | Eventbrite

En wil je live aanwezig zijn meld je dan aan bij coco.jansen@yolk.nl

Over Project Buitenkans

Project Buitenkans is met de PO- en VO-scholen in de gemeenten Den Haag en Rijswijk aan de slag om kansenongelijkheid in het PO en verzuim en thuiszitten in het VO te verminderen. Dat doen we niet alleen maar samen met de scholen. En met de partners eromheen zoals coördinatoren passend onderwijs, adviseurs van samenwerkingsverbanden, leerlingzaken, jeugdgezondheidszorg, schoolmaatschappelijk werk en centra voor jeugd en gezin.

Project Buitenkans is het hands-on project binnen het Programma Samenwerking Passend Onderwijs en Jeugdhulp, een samenwerking van de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, Stichting Passend Primair Onderwijs Haaglanden (SPPOH) en Stichting Regionaal Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Voortgezet Onderwijs Zuid-Holland West (SWVZHW).