Dialoog #11: Mentale Vooruitgang

In de elfde dialoogavond van Met Andere Ogen op 8 november gaan we in gesprek over hoe we de mentale (veer)kracht van kinderen en jongeren vergroten. Thuis, in de klas en in de samenleving. In het nieuws lezen we de laatste tijd te vaak dat het mentaal welbevinden van jongeren onder druk staat. Wat is ervoor nodig om kinderen en jongeren tot bloei te laten komen? We gaan in gesprek over hoe gezin, professional en beleidsmaker het beste samen kunnen werken aan mentale vooruitgang.

De dialoog

In het boek ‘Mentale vooruitgang voor gezinnen’ schetst de Denktank Mentale Vooruitgang van Jeugd & Gezin van De Argumentenfabriek een nieuw en hoopgevend toekomstbeeld van hoe een gezinsvriendelijk Nederland eruit kan zien. In dit programma gaan we aan de hand van het boek verder in gesprek over hoe we de mentale (veer)kracht van jongeren gezamenlijk kunnen vergroten. Dit doen we in verschillende gespreksrondes:

  1. Ervaringen van ouders en jongeren
  2. Leren van best practices
  3. Reflectie door beleidswereld

Sprekers

  • Vera Naber, Netwerkregisseur Met Andere Ogen
  • Wouter Staal, hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie en bijzonder hoogleraar autisme en tafelheer tijdens dit programma
  • Kees Kraaijeveld, oprichter De Argumentenfabriek
  • Hans Spigt, directeur Jeugdzorg Nederland

De komende tijd worden de sprekers aangevuld. De moderatie is in handen van Natasja van den Berg.

Datum: 8 november

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Pakhuis de Zwijger

Zo doe ik mee

Meedoen kan op twee verschillende manieren: fysiek in de zaal of online vanuit huis of de werkplek. Aanmelden is verplicht en kan via de aanmeldknop in onze agenda.

Wil je er fysiek bij zijn? Wees er dan snel bij. De capaciteit in de zaal is beperkt. Online is de capaciteit onbeperkt. Je ontvangt per e-mail de agenda-uitnodiging en de benodigde informatie om deel te nemen.

Vragen

Heb je vragen? Neem dan contact op via metandereogen@vng.nl


 

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel: