Het verlangen van Alice

Ik ben Alice Brouwer, Pedagoog en Onderwijskundige. Binnen Met Andere Ogen mag ik vanaf januari als programma-adviseur en coördinerend verbinder aan deze missie bijdragen. Vanuit deze rollen ben ik betrokken bij de verkenning van het vervolg van het programma en mag ik het inspiratienetwerk faciliteren.

Ik ben sinds 2019 werkzaam bij BMC als adviseur Onderwijs & Jeugd bij BMC. Ik heb uiteenlopende ervaring op het gebied van Onderwijs en Jeugd.Zo heb ik gewerkt als begeleider en afdelingsleider bij een stichting die jongeren met een ontwikkelingsstoornis helpt bij het ontwikkelen van hun zelfredzaamheid. Maar heb ik ook als assessor, eerder verworven competenties (EVC) van hbo jeugd- en gezinsprofessionals beoordeeld voor hun SKJ-registratie. Daarnaast ben ik werkzaam geweest bij Curriculum.nu, een projectorganisatie onder het ministerie van OCW die zich bezighoudt met de actualisatie van het landelijke curriculum voor het primair- en voortgezet onderwijs. En werk ik nu ook weer dichter bij de praktijk door mijn rol als projectleider Nationaal Programma Onderwijs bij een schoolbestuur.

Ik ben dankbaar dat ik zo nauw betrokken mag zijn bij het inspirerende werk dat er gebeurt in deze beweging! Ik volg het programma Met Andere Ogen sinds vorig jaar op de voet en heb hetzelfde verlangen: bij te dragen aan betere ontwikkelkansen voor elk kind door te kijken door de ogen van het kind i.p.v. de verschillende beleidsterreinen. Wat mij betreft is het programma dan ook geslaagd als overal waar nodig vanuit dit oogpunt met elkaar wordt samengewerkt. 

Neem gerust contact met me op via: alice.brouwer@bmc.nl