30 september 2021

Teun volgde zijn eigen weg

Met Andere Ogen maakt een special over hoogbegaafdheid die als gespreksstof dient voor de dialoogsessie op 13 oktober in Pakhuis de Zwijger. Wij spraken daarvoor met zes ervaringsdeskundigen over hun ervaringen: wat kwamen zij tegen op hun pad? Wat of wie heeft hen het meest geholpen? Waar hadden zij het meest behoefte aan? Hier het verhaal van Teun.

Teun uit Kerkrade was altijd al een nieuwsgierig ventje. Hij wilde altijd alles weten. Wat hij niet wist, zocht hij op. Op de basisschool hoefde hij nooit veel te doen. Wat ze daar leerden, wist hij allemaal al. Vanaf groep 6 lieten ze hem daarom maar overgaan naar groep 8. Nog steeds leerde hij niet veel, maar hij dacht dat dat normaal was. Als extraatje mochten de slimmere kinderen een Excel-cursus doen. Teun werkte al met Excel in groep 5. Toen hij op zijn 10e naar het VWO ging, was hij binnen de kortste keren doodongelukkig. Wat doe ik hier, dacht hij, wat leer ik hier, wat heb ik hieraan? Toen hij een jaar later met zijn vader in de rij stond om zijn boeken voor het tweede jaar op te halen, zag zijn vader hoe ongelukkig hij was. "Zullen we gaan?" Vroeg zijn vader. Teun knikte. Vanaf dat moment volgde Teun zijn eigen weg. 

Klik hier voor het hele verhaal van Teun.

Aanmelden voor 13 oktober

Heb jij je nog niet aangemeld voor de dialoogsessie op 13 oktober? Klik hier voor meer informatie en om je alsnog aan te melden.