MAO Midterm maart 2021

Met veel plezier tonen we hierbij de tweede midterm van de aanpak Met Andere Ogen (MAO), onze manier om na te gaan waar de aanpak, de beweging die jullie allemaal maken ons gebracht heeft. MAO is een beweging waarin wij allemaal al doende leren voor onszelf en van elkaar.

Door die lerende samenwerking van onderwijs, zorg en jeugd gaan we de ontwikkelkansen van kinderen vergroten. Onze lerende aanpak omvat een cyclus van doen, leren, reflecteren en de geleerde lessen omzetten in handelingsperspectieven. Deze midterm bevat de geleerde lessen uit de MAO-praktijk, beleid en wetenschap, ingedeeld langs een kijkvenster van zes werkzame elementen. In onderstaande infographic is de cyclus van de lerende aanpak weergegeven.

We gaan de laatste fase van de aanpak Met Andere Ogen in. Maar ook na 2021 gaat zal de samenwerking van onderwijs, zorg en jeugd verder. De midterm is een tussenstation en nodigen jullie uit om met elkaar het volgende station te bereiken.

Wij vragen jullie om te reflecteren op de geleerde lessen uit deze tweede midterm en deze om te zetten in handelen, in doen.  De hoofdvraag daarbij is: Mét andere ogen kijken: wat ga jij morgen anders doen?

Om de reflectie te vergemakkelijken hebben we een aantal vragen opgesteld:

  1. Welke inzichten haal je uit de midterm?

  2. Wat is de belangrijkste les voor jou?

  3. Wat betekenen de geleerde lessen voor ontwikkelkansen van kinderen in jouw werkpraktijk?

  4. Wat ga jij doen en met wie?

Nieuwsgierig geworden naar de midterm? Download het hele document in de bijlage.

Heel veel plezier met het lezen, met het reflecteren en vooral met het doen!

Wij willen graag de oogst van jullie reflecties bundelen. Mocht je ons op de hoogte willen brengen van de opbrengsten of nog vragen hebben? Mail ons op metandereogen@vng.nl

Namens het MAO team,

Marijke Andeweg, programmamanager

René Peeters, bestuurlijk ambassadeur

Downloads

De volgende bestanden zijn bijgevoegd aan dit artitel: