23 februari 2022

Webinar Experiment OZA

Op 7 april wordt het Webinar Experiment onderwijszorgarrangement georganiseerd. Tijdens dit webinar informeren het ministerie van OCW en het ministerie van VWS over de inhoud van het experiment, de aanmeldvoorwaarden en selectiecriteria.

Tijdens dit webinar geven de ministeries van OCW en VWS toelichting op de inhoud van het ‘Experiment onderwijszorgarrangementen’ en op de aanmeldvoorwaarden en selectiecriteria. Scholen weten zo wat van hen wordt verwacht wanneer ze besluiten aan dit experiment deel te nemen en kunnen zich hierop voorbereiden.

Over het experiment 

OCW en VWS willen de combinatie onderwijs en zorg voor jongeren met een complexe ondersteuningsbehoefte beter regelen. In het 'Experiment onderwijszorgarrangementen' mogen geselecteerde onderwijszorginitiatieven gedurende vijf jaar afwijken van de regels om een beter aanbod maatwerkoplossingen aan deze doelgroep tot stand te brengen. Het experiment gaat naar alle waarschijnlijkheid op 1 januari 2023 van start. De verwachting is dat de inschrijving voor deelname tussen 15 november en 1 december 2022 ingediend kan worden.

Zie voor meer informatie het 'Besluit experiment onderwijszorgarrangementen'.

Voor meer informatie en om je aan te melden klik hier